Peugeot 508 Ambition - recenzija

Nakon što sam pošteno “ugnjavila” kolege tviteraše iz Bijele Rukavice, digitalne agencije i stavila cijeloj populaciji TL do znanja da bi bio red da i “lavica” provoza Lava, dobila sam priliku da za vikend vozim Peugeot...

Nakon što sam pošteno “ugnjavila” kolege tviteraše iz Bijele Rukavice, digitalne agencije i stavila cijeloj populaciji TL do znanja da bi bio red da i “lavica” provoza Lava, dobila sam priliku da za vikend vozim Peugeot 508.

Jedino što sam znala o tom modelu, osim činjenice da je vraški lijep, je podatak da je taj auto zamjena za čak dva modela – za 407cu i 607cu. I to je bilo sve.

U ruke mi je stavljen ključ modela Ambition 2.0 HDi snage 165 konja.

I tu počinje zabava! Nakon preuzimanja vozila od ljubaznih djelatnika TMvozila, ovlaštenog Peugeotovog koncesionara, krenula sam u avanturu.

Ako želim biti cool i profesionalna mogu vam reći da ovaj model ima ESP+ASR perfo + Hill assist, automatski dvozonski klima uređaj, sve moguće zračne jastuke, senzore na sve strane……jeste već zaspali? Ja bih. Zato ću vam sve ovo ispričati na način na koji sam ja doživjela Peugeot 508.

Nakon vožnje po gradu u petak i nisam bila nešto oduševljena. Težak 1.5 tonu, dugačak 4,80 metara bio je previše za mene. Nezgrapan, težak za parkiranje, zbunjujući.

Odlučila sam po planu, da bih bila korektna, odraditi planirani put do Opatije, napisati tako-tako recenziju i to je to.

I bilo je tako. Sve dok nisam izašla na auto-put. I zaljubila se. Ta moć! Ta snaga! Ta udobnost! 165 konja u ovom automobilu stvaraju mogućnost da se od 0-100 km/h stigne za 9,2 sekunde. Nisam probala. Ali to objašnjava onaj “vauuuu” osjećaj kad se zalijepiš za sjedalo pritiskom na papučicu gasa. Također bi trebao postizati maksimalnu brzinu od 225km/h. Ono što vam ja mogu reći je sljedeće – u ovom automobilu nema razlike u osjećaju vožnje od 100 ili 170 km/h. Nikakve. Zvučna je izolacija savršena. Udobnost je nešto što je teško opisati riječima. Idealan automobil za duga putovanja. Ako želite i nakon par stotina kilometara izaći iz auta svježi i odmorni, ovo je auto za vas.

Kao što sam i napisala, ako stavite dvije žene u auto, u roku od sat vremena nema tog gumba koji nije bio stisnut i uključen 🙂

Kad sam već savladala vožnju po auto-putu i gradu odlučila sam pohoditi i brda i zavojite ceste. Sada sam već bila u fazi da mu tražim zamjerku. Nema je.

Na vrlo strmim brdima i osobito jakim zavojima nema prevelike potrebe za smanjivanjem brzine. Kad sam išla malo proučavati zašto je to tako naišla sam na objašnjenje da zahvaljujući dugačkom međuosovinskom razmaku , te malo tvrđem ovjesu,ovaj auto iznenađujuće dobro podnosi brze prolaske kroz zavoje.

Zabavi nikada kraja!! Audio sustav u Peugeot 508 je vrlo kvalitetan. Toliko kvalitetan da vas jednostavno traži da “nagarite” i pjevate dok vozite. Vjerujte i ja i moje suvozačice preko vikenda nismo mogle odoljeti 🙂

Što reči za kraj? Kako definirati taj “zen” osjećaj vožnje Peugeota 508?

Znate kad vidite mlade i starije uspješne ljude ili one koji to teže biti, svi nekako izgledaju slično? Voze iste automobile. A onda ugledate i njih par koji nekako odskaču. Ne možete staviti prst na to što ih čini drugačijima, ali oni to jesu. Detalj. Osjećaj. E to je to!

Peugeot 508 je upravo takav. Drugačiji. Poseban. Vraški kvalitetan. I zabavan.

Vezani članci

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvaćam" pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte:
Politika kolačića | Pravila o privatnosti

Privacy Preference Center

Close